Taşova Şehit Polis Ahmet Yaşar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Belgegeçer : 0 358 312 11 46
WEB https://tasovametem.meb.k12.tr
Adres : Sanayi Mahallesi Hastane Caddesi Taşova/AMASYA
VİZYON : Türk Milli Eğitiminin temel amaç ve ilkeleri doğrultusunda,mesleki ve teknik eğitimde çağa uygun nitelikli insan yetiştiren bir kurum olmaktır. Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartılabilmesi yolunda, uluslar arası niteliklere sahip insan gücünü yetiştirilmesinin aktif rol oynayan bir kurum olmaktır. Çağın getirdiği yenilikler paralelinde Mesleki ve Teknik Eğitim gerçekleştiren bir kurum olmaktır.
MİSYON : Ülkemize bilgi ve teknoloji alanında faydalı, üstün nitelikli kaliteli bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :Normal öğretim/Karma
Saatler : 08:00 ile 17:00
Isınma : Merkezi Sistem - Doğal Gaz
Servis : Köylere taşımalı olarak gerçekleşmektedir.
Ulaşım : Yaya uluşımı yapılmaktadır.
Yerleşim Yeri :
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Amasya İline 48 km , ilçe merkezine 1 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : FUTSAL TAKIMI, ATLETİZM VE VOLEYBOL
Bilimsel Etkinlikler : Tübitak 4006 Bilim Fuarı Sergisi
Proje Çalışmaları : MEB Geleneksel ROBOT Yarışmalarına katılım. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışmalarına Katılım ve 2016 Türkiye Finaline 2 dalda katılım.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Mesleki Teknik Eğitimde İnovasyon Projesi katılımı - Amasya MEM ile ortaklık